Η μορφολογία του κτιρίου καθορίστηκε από τη χρήση και τη θέση του πάνω στον άξονα της Εθνικής οδού. Η επιδερμίδα-μεμβράνη που έντυσε το τυπικά ορθογωνικό περίγραμμα έδωσε το ζητούμενο αποτέλεσμα.
Μεγάλο μέρος της επέμβασης είχε σαν σκοπό τη δημιουργία υπαίθριου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων. Ένα τμήμα του χώρου αυτού λειτουργεί στους εξώστες σαν προέκταση του εσωτερικού χώρου κι ένα άλλο τμήμα διαμορφώνεται σε επιμήκη πλατφόρμα, σε ενδιάμεση στάθμη μεταξύ του περιβάλλοντος χώρου και του υπερυψωμένου ισογείου του καταστήματος.
Η σηματοδότηση ενός κτιρίου αυτής της χρήσης αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της υπόστασής του. Στη περίπτωση της συγκεκριμένης αλυσίδας είναι καθοριστικός ο ρόλος που παίζει το λογότυπο στην ανάδειξη, προβολή κι ενημέρωση του καθημερινού ταξιδιώτη της Εθνικής Οδού. Έτσι, η παρουσία, το μέγεθος και η θέση των επιγραφών αποτέλεσε βασικό στοιχείο της αρχιτεκτονικής σύνθεσης.
Η δημιουργία κτιρίων-σταθμών κατά μήκος του οδικού άξονα καλύπτει την ανάγκη του ταξιδιώτη για στάση και λίγη ξεκούραση σε κάποιο σημείο της διαδρομής του.Ταυτόχρονα τα κτίρια-σταθμοί λειτουργούν και σαν σημεία σηματοδότησης και προσδιορισμού της πορείας του. Είτε έτσι, είτε αλλιώς, η σχέση υποκειμένου και αντικειμένου είναι μικρής χρονικής διάρκειας, σχεδόν φευγαλέα.
Η Αρχιτεκτονική του κτιρίου βασίζεται ακριβώς πάνω στη σχέση αυτή.