Προτυπο Τουριστικο Κεντρο Διαμονης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
ΕΤΟΣ
2011
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
PROJECT

ΔΙΕΘΝΗΣ Αρχιτεκτονικος Διαγωνισμος

GALLERY

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Συνεργάτες: Μπαρού Λήδα, Ιωάννου Αρχοντή

Το ηφαίστειο της Σαντορίνης είναι ένα από τα πιο γνωστά ενεργά ηφαίστεια στη Μεσόγειο. Η τελευταία του έκρηξη χρονολογείται γύρω στα 1600 π.Χ. και ήταν αυτή που έδωσε τη μορφή του νησιού όπως την ξέρουμε σήμερα. Μεγάλες ποσότητες λάβας ξεπήδησαν από τον κρατήρα του, γνωστό σήμερα ως η «Νέα Καμμένη».

Τα στοιχεία αυτά είναι που έδωσαν την έμπνευση για το σχεδιασμό του όλου project. Δημιουργούμε ένα πρότυπο τουριστικό κέντρο, του οποίου η πρόσβαση διευκολύνεται από την τοποθέτηση του κατά μήκος της ήδη υπάρχουσας προβλήτας και της δημιουργίας ενός υπόγειου περάσματος. Όλες οι λειτουργίες αναπτύσσονται σε δύο ενότητες. Η πρώτη ενότητα περιλαμβάνει την υποδοχή, τα λουτρά και τα διαμερίσματα. Η δεύτερη, σχεδιασμένη να βρίσκεται υποθαλάσσια, περιλαμβάνει αίθουσα συνεδριάσεων, SPA, εστιατόριο, καφετέρια, καταστήματα, καθώς κι ένα μουσείο με εκθέματα σχετικά με την ιστορία του νησιού και του ηφαιστείου.

Όλο το project βασίζεται στην προσθήκη κι αφαίρεση στοιχείων του ήδη υπάρχοντος τοπίου, έτσι ώστε, το τελικό αποτέλεσμα να εντάσσεται πλήρως στον περιβάλλοντα χώρο του, στοιχείο που ταυτόχρονα συμβάλλει και στο βιοκλιματικό του χαρακτήρα.