ΝΕΟΚΛΑΣΙΚΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
ΛΑΜΙΑ
ΕΤΟΣ
2017
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

GALLERY

αρχιτεκτονικα σχεδια

 

 

ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το κτίριο, επί της πλατείας Λαού, στο κέντρο της πόλης της Λαμίας, αποτελούσε διώροφη κατοικία, κτισμένη στα 1880, χωρίς πολλά εικαστικά στοιχεία στις όψεις, αλλά επιβλητικό σαν όγκος, με καθαρές κι αυστηρές γραμμές. Οι όροφοι συνδέονται εσωτερικά με ξύλινη σκάλα. Το κτίριο περιβάλλεται από κήπο και από τις τρεις πλευρές του.

Λειτούργησε για πολλά χρόνια ως χώρος εστίασης. Πρόσφατα περιήλθε στην ιδιοκτησία του Δήμου Λαμιέων, ο οποίος κι αποφάσισε να το χρησιμοποιήσει σαν μουσείο της πόλης και για άλλες μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις.

Η είσοδος βρίσκεται στη νότια πλευρά, και περιλαμβάνει reception, info point και gift shop. Στη συνέχεια λειτουργεί το Μουσείο της πόλης της Λαμίας. Οι πάνω όροφοι διαμορφώνονται έτσι ώστε να λειτουργήσουν χώροι για μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις. Στο επίπεδο του ισογείου λειτουργεί επίσης χώρος café. Στον κήπο του, εκτός από την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων, θα γίνονται και προβολές κινηματογραφικών ταινιών κι άλλων αφιερωμάτων.

Το Μουσείο θα λειτουργήσει, ώστε να δώσει νέα πνοή στην πόλη της Λαμίας και να δημιουργήσει ένα νέο τοπόσημο που θα καλεί τους επισκέπτες να ενημερωθούν για την ιστορία της πόλης.